pátek 23. srpna 2013

be BIG se představuje

Rád bych Vám představil projekt be BIG. Nápad pomáhat lidem najít ráno (v případě prázdnin alespoň v poledne) sílu vstát z postele a dělat to, za čím je srdce táhne, se zrodil v hlavách dvou bráchů. Mě, staršího Honzu, dovedlo dumání o tom proč jsou úspěšní lidé úspěšní až ke studiu filosofie na vysoké škole. Můj mladší brácha Martin o věcech nerad přemýšlí, takže se ve svých 16 letech rozhodl prostě něco začít dělat. Abychom si to ale ujasnili. Pro nás úspěšný člověk není ten, kdo vydělal hromadu peněz (které jsou pro něj často spíše vedlejším produktem toho co dělá), ale ten kdo se jednoho krásného rána probudil a rozhodl se, že už ho nebaví se celý dny válet na gauči a že už je sakra čas s tím něco udělat.

Naším cílem není bezmezně obdivovat sportovní a intelektuální idoly dob dnešních a minulých. Nechceme být jako oni. Myslíme si, že je zbytečné vydat se vyšlapanou cestou. Po jejich vzoru, chceme jít svou vlastní.

be BIG ale není cílem cesty. Je filosofií každodenního života. Začináme od sebe, od nicotného malého člověka, jehož údělem je se svojí ubohou existencí nějak smysluplně vypořádat. Chceme vystoupit z vlaku s názvem Pohodlí a přestat se na cestu dívat z okna. Chceme si jí projít se všemi nástrahami, které nejsou překážkou, ale výzvou.
"Cesta dlouhá tisíc mil začíná prvním krokem." Konfucius

Žádné komentáře:

Okomentovat